Bruk og opplæring Itineo SB700

Viktig

Er det eller er det fare for at det er under 6 grader, skal alltid varme stå på i bilen på minimum 10 grader og med vifte på. Dette for å forhindre at vannrør og vanntank fryser. Forsikre deg alltid om at varmen står på før du forlater bilen, eller legger deg for kvelden. Dette være seg om bilen står på gass eller strøm. for å måle gjenværende strøm nøyaktig, last ned appen «skanbatt» på enten apple eller android. den finner da batteriene automatisk, og du kan lese av gjenværende kapasitet.

Før Kjøring

 • Sjekk alltid at alle takluker er stengt (er lett å glemme den i dobbeltsenga over fører og badet) dette er viktig. En luke som blåser av kan fort bli slutten på ferien.
 • Sjekk at alle vinduer er lukket. (alle hanker må være lukket)
 • (Vinter) sjekk at det ikke ligger snø og is rundt stigtrinnet før du starter, slik at det lett kan gå inn og ut. Skulle ikke stigtrinnet gå inn korrekt, kan man ikke kjøre.
 • Sett bort alle løse gjenstander inne i bilen, sikre at alt inne i skap, kjøleskap og fryser står støtt. 
 • Pass på så du ikke forveksler diesel og vannfylling. Dette står tydelig merket inne i lokket. Diesel er på førersiden, vann på passasjer siden.
 • Sjekk utvendige luker at disse er lukket å låst. Et lurt tips når man låser opp og låsen spretter ut, vri nøkkel tilbake før du tar den ut. da er det bare å lukke og dytte inn håndtaket uten å bruke nøkkel på nytt.
 • Påse at barn sitter forsvarlig og trykt, samt at bordet er låst og forsvarlig posisjonert.
 • Skal bordet Slås ut, påse at altid støtten under bordet er helt dratt ut før plata brettes ut.
 • Øverkøye bak er en fin plass å legge ekstra puter og eventuelle løse gjenstander under kjøring, sett opp netting før du kjører.
 • Ha alltid en som «hjelpemann» som er ute å ser og vinker når du rygger eller kjører på trange plasser.
 • Åpne den røde vannkranen i skapet under vask, står merket på luken. Løft forsiktig av luke løft den røde kranen så den står opp under kjøring. Sett lokk forsiktig på. Lås skuffer med låsehenger over skuffene

Kjøring

Dette er en helintegrert bobil, noe som vil si at den er bygd helt fram, slik at utsikten og romfølelsen når man kjører er enorm. Dette krevert noen minutter å venne seg til, men etter det er det som å kjøre en hvilken som helst større bil. Det du må huske på er et bilen er lengere bak, slik at når du skal ta krappe svinger, parkeringsplasser osv, så vil bakenden stikke ut, så vær forsiktig. Ha gjerne en hjelper som følger med.

Radio, Apple carplay, Ryggekamera, navigasjon

Bilen har integrert navigasjon, om du ikke ønsker å bruke apple carplay eller android auto. Se nærmere video av tilkobling av telefon på bil.
Under volumknapp er det en knapp med et firkant symbol, når man trykker på denne, kommer ryggekamera opp, fint for å se til sykler osv, eller for å skaffe seg everblikk rundt bilen. Dette kommer automatisk opp når bilen settes i reversj.
det er egen bryter for å slå på radio når motor er av, dette tar strøm fra start batteriet til bilen .

Vann og sanitær

 • Vann fylles så det er ca 20 liter under kjøring, dette justeres automatisk så lenge rød hendel i skap under vask står oppe, da er det nok til toalett besøk osv. Vannpåfylling er på passasjer siden. Når man fyller vann så vær nøye med hvilke steder man fyller. Det er med egen vannslange i bilen, bruk den (dette av hygeniske årsaker)
 • Ved bruk av toalett skal man om man bare skal gjøre nr 1, åpne spjeldet, når man er ferdig trykker man på skylleknappen på høyre side av toalettet slik at den skyller toalettskåla. Om man skal gjøre nr 2 fyller man litt vann nederst i skåla, med spjeldet lukket. Når man er ferdig åpner man spjeldet og skyller med knappen. 
 • Toalett er helt fint å tømme. Pass på at toalett spjeldet er lukket, åpne luke på passasjer siden, trekk opp den gule knappen og dra toalett beholderen ut. På beholderen er det et håndtak og hjul, slik at det er lett å trille med seg. På alle campingplasser er det tømmestasjoner for toalett, sett på vannet til skyllingen, åpne lokket på toalett beholderen, samtidlig som at man heller trykker man inn lufteknappen lokalisert på toalettbeholderen, slik at man får jevn tømming. Så fyll på vann, skru igjen toppen, rist godt, og tøm en gang til. Om det enda er igjen i beholder, gjenta prosessen til det er tomt. Sett så tilbake beholderen i bilen, åpne spjeldet, slipp en pose med sanitær ned i toalettet, og fyll på litt vann. 
 • Gråvann er vannet som kommer av tannpuss, håndvask osv. Dette vannet har de fleste campingplasser tømmestasjoner for, dersom de ikke har dette, kan det enkelt søkes opp tømmestasjoner for bobil på nett. 
  Kjør over egnet plass for tømming, selve tømmerøret er rett bak bakhjulene, ca midt på . Åpne ventil på førersiden bak, og vent til det er tomt. Om du ikke planlegger å bruke mer vann, kan denne gjerne stå åpen når du kjører. 

Framme på campingplassen

 • På vei inn, kan du gjerne fylle opp vann, tømme gråvann og toalett, så er du klar.
 • Plugg i strøm, bruk medfølgende adapter og strømsnelle. Inngående strøm. Trekk ut all kabelen av strømsnellen uansett hvor nære kontakt du er.
 • På panelet over døren, pass på å endre til strøm 1. (strøm 2 trekker mye mer strøm, og gjør gjerne så sikring på campingplass ryker)
 • har du ikke strøm, velg opvarming på gass. Vær obs på at på vinter vil det gå en del gass til oppvarming. 
 • Markise kan om ønskelig rulles ut (noen har dette som en regel, men det er absolutt ikke en nødvendighet), vær gjerne to stk om den skal rulles ut, slik at en holder og en sveiver, Sveiv den ut maks 1 meter, så slå ned føtter (litt på skrå framover så de støtter opp, så kan du sveive ut så langt du ønsker. juster eventuellt etter føtter så de står rett. plugg i føtter, så de sitter fast i underlaget, bruk medfølgende badruner og gummihammer.
  Pass på at den ikke er ute i mye vind. Når det er fare for litt vind, sett gjerne på barduner, bruk medfølgende to jekkestropper fra begge sider av markise, og trekk disse ned til jordanker som følger med.  Se en kort video her som omhandler markise og sykkelstativ https://www.youtube.com/watch?v=ORA04Bx1po0
 • Når man slår opp seng over fører, pass på at gardin på takluke er åpen, og at stige ligger under dyna eller madrassen slik at den ikke øverlegger taket.
 • Det er myggnettinger og rullegardiner på alle vinduer og hoveddør, dette er sjørt, så vær forsiktig og ikke bryt, er det barn med, så gjerne la voksne operere gardinene.
 • Myggnetting på hoveddør kan ikke stå fortrekt når døra lukkes.
 • Gardiner på sidevindu og framvindu er av papirmateriale for isolasjon så her holder man i topp når man skyver sidegardiner fram, først når den er kommet helt fram, vippar man underdel fram til magnetlista.

Generellt

Denne bilen er utstyrt med inverter på 2000 w. Dette vil si at den uten å koble seg på landstrøm kan levere strøm til PC og PC skjermer, kaffemaskin osv, men pass på forbruket her også, bilen er 200 ah med strøm ombord. Disse batteriene lades også av bilen når motor går.
Inverter slås av og på med fjernstyring som står med dobbeltsidig tape på kjøkken. A=på – B=av . Husk å slå av denne når den ikke brukes.